Burn out feiten

  • Per 1 januari 2015 is bepaald dat de herstelkosten van een burn out ALTIJD voor de werkgever zijn, zelfs als burn out privé is ontstaan.
  • De gemiddelde verzuimduur bij een burn out is 189 dagen.
  • Kosten van een burn out bedragen al gauw bij een hoger opgeleide medewerker € 90.000,–
  • Het begeleiden van een werknemer die burn out dreigt te raken, is meestal slechts zo’n 5% van de kosten van uitval door burn out.

Coaching voor vrouwelijke werknemers

Een veeleisende baan, een druk gezinsleven, sociale verplichtingen… voor veel vrouwen is het moeilijk de juiste balans te vinden in werk en privé. Zij moeten vaak jongleren met hun aandacht, tijd en energie door de verschillende rollen die ze vervullen. De combinatie werk, privé en gezin valt ze behoorlijk zwaar. Het komt geregeld voor dat dit leidt tot mindere werkprestaties, ziekteverzuim, langdurige uitval door overspannenheid of burnout of zelfs tot (ongewenst) vertrek. Met alle gevolgen van dien voor de organisatie.

Als coach kan ik vrouwelijke medewerkers die te zwaar belast zijn weer snel op de rit krijgen en in balans brengen. Natuurlijk werk ik ook preventief als bedrijfscoach om te voorkomen dat het te ver komt met medewerksters.

Wat kan ik voor bedrijven en hun vrouwelijke werknemers betekenen?

  • De balans check Een vitale medewerker is van groot belang voor uw organisatie. Zijn uw medewerkers ook echt in balans? Laat ze de balans check doen!
  • Blijvend in balans-plan, een coachingstraject van vijf gesprekken om uw vrouwelijke werknemer weer in balans te brengen en te houden!
  • Grenzen in balans, een coachingstraject van vier gesprekken om uw werknemer zelfbewuster en krachtiger te laten overkomen.

Natuurlijk kunt u bij mij ook terecht voor workshops of groeps-training voor medewerksters. Kijk bijvoorbeeld bij de training “een gezonde balans tussen werk en privé’.

Maatwerk voor bedrijven

Ik werk voor allerlei verschillende bedrijven, van grote (overheids-) organisaties tot MKB-ondernemers. Graag kom ik bij u langs voor een kennismakingsgesprek om de mogelijkheden met u door te nemen om een (aantal van) uw medewerksters en/of leidinggevenden weer meer in balans te krijgen en te houden.