HOE ASSERTIEF BEN JIJ?

Doe de assertiviteitstest hieronder voor een eerste indruk.

“Sandra heeft me geleerd hoe ik mijn grens kan aangeven en hoe ik voor mezelf kan opkomen. Dat pas ik met veel plezier toe.
Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen. Ik sta echt veel steviger in mijn schoenen en ik merk dat mijn omgeving daardoor meer respect voor me heeft.”

Vanessa de R

Grenzen in balans: in vier stappen assertiever worden

Vrouwen lijken er patent op te hebben: grenzen verleggen. Ook al weet elke vrouw dat ze haar grenzen moet bewaken. Het goede nieuws is dat dat heel goed te leren is! Ik heb daarvoor een assertiviteitstraining ontwikkeld. Zodat jij je grenzen in balans houdt.

Nee zeggen en grenzen aangeven

Vind je het lastig om “nee” te zeggen en je grenzen duidelijk aan te geven? Merk je dat je het anderen altijd naar hun zin wilt maken? Dat je daarbij je eigen verlangens opzij schuift? Heb je het gevoel dat je geleefd wordt door je agenda en door anderen? Kortom, ben je niet echt assertief genoeg? Dan wordt het tijd om daar iets aan te doen op een praktische en doelmatige manier.

Hoe zou het zijn als je:

  • durft aan te geven wat je écht wilt en nodig hebt?
  • op een respectvolle manier je eigen grenzen zou aangeven?
  • grenzen worden gerespecteerd door je omgeving?

Met mijn ‘Grenzen in balans plan’ leer je in vier gesprekken beter aan te voelen waar je grenzen liggen en weet je deze op een goede verbale en non-verbale manier kenbaar te maken. Er wordt beter naar je geluisterd en je zelfvertrouwen groeit. Je gaat (weer) beter functioneren, krijgt meer energie en ervaart meer innerlijke rust.

Na het ‘Grenzen in balans plan’:

  • weet je wat het zo moeilijk maakt om je grenzen te bewaken
  • kun je verbaal en non-verbaal op een goede manier je grens aangeven
  • kom je op een respectvolle en succesvolle manier voor jezelf op
  • zeg je niet meer automatisch “ja”, maar gun je jezelf bedenktijd voor een antwoord
  • wordt er meer naar je geluisterd
  • heb je meer vertrouwen in je eigen kunnen

Kosten

De kosten van het ‘Grenzen in balans plan’ zijn: € 450,-. Daarvoor krijg je een assertiviteitstraining die bestaat uit vier gesprekken van maximaal 1,5 uur, een werkmap met daarin literatuur over assertiviteit, een notitieboekje en de hierboven genoemde resultaten!

Let op: werkgevers trekken steeds meer budget uit voor het welzijn van hun medewerkers. Je zou dus ook op je werk kunnen informeren of je dit traject via je werk vergoed kunt krijgen. Ik werk voor zowel grote (overheids-) organisaties als kleinere bedrijven.

Kennismaking

Het ‘Grenzen in balans plan’ is maatwerk en wordt aangepast aan jouw behoefte. Als je wilt kun je eerst een afspraak maken voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek van maximaal een half uur, kunnen we samen bekijken wat nodig is om te werken aan jouw assertiviteit. We kunnen ook Skypen.

Aanmelding

Je kunt je voor het ‘Grenzen in balans plan’ aanmelden per mail of telefonisch op 0652143595 of 070 4157123.