Klanten van en over de Balans coach voor vrouwen

Testimonial

Lonneke Greven, psycholoog, eigenaar van Bureau Greven

lonneke grevenIk ben psycholoog en Mindfulness trainer. Ik weet dus wel het een en ander van balans zoeken en vinden…
Toen laatst echter in ons gezin ineens van alles tegelijk veranderde, ben ik naar Sandra gegaan voor een Balans Check. Sandra helpt je op concrete wijze inzien waar de knelpunten zitten en wat er anders moet. En, misschien nog veel belangrijker, hoe je dat vervolgens doet.
Met praktische tips en een onbevooroordeeld luisterend oor, helpt ze je bij wat jij nodig hebt. En heel concreet, want je gaat met een uitgewerkt plan de deur uit, zodat je het ook meteen toe kunt passen.
Bij ons is de rust daardoor weer teruggekeerd. Ik ben zeker van plan om eens in de zoveel tijd weer voor een check-up naar Sandra te gaan!

Casus

Eline is doorverwezen door haar werkgever. Tijdens een functioneringsgesprek heeft Eline verteld dat  de combinatie werk en gezin haar zwaar valt. Haar zoontje is nu 6 maanden oud. Ze merkt dat ze moe is en ook haar manager is het opgevallen dat Eline minder concentratie kan opbrengen. Ze is ook een stuk minder enthousiast de laatste tijd op haar werk. Eline heeft zich inmiddels 3 keer ziek gemeld. Eline is altijd een harde werker geweest en haar manager wil niet dat ze straks uitvalt wegens overbelasting. Hij verwijst haar door naar mij. We hebben samen een balans check  gedaan om te ontdekken hoe haar week eruit ziet. Tijdens deze oefening ontdekte Eline dat ze helemaal geen tijd meer heeft voor zichzelf. Ze laadt niet meer op. Eline ontdekt hoe haar persoonlijke balans eruit ziet.  Samen lopen we haar weekagenda door.  Zo weet  Eline de knelpunten goed te benoemen in haar week. Vervolgens heb ik haar veel tips gegeven om deze knelpunten op te lossen. Na het eerste gesprek gaf Eline aan dat het heel verhelderend was en dat ze een aantal dingen direct anders zou gaan aanpakken.

In de volgende gesprekken heeft Eline steeds meer tijd weten in te bouwen voor haarzelf. We hebben haar opvattingen over moederschap onderzocht en ze besloot om wat meer steun te vragen aan haar partner en ouders. Hierdoor hoeft ze een aantal taken niet meer te doen. Eline heeft ook geleerd om haar mindset te veranderen. Eline heeft afgerekend met haar schuldgevoel. Ze “moet ”minder van zichzelf en geniet meer van haar gezin en haar werk. Bij de terugkoppeling met haar manager kreeg ik te horen dat hij “de oude Eline” weer terugziet. Eline geeft zelf ook aan dat ze weer controle over haar leven ervaart.

( Vanwege de privacy is de naam Eline fictief)

Testimonial

Nadine, leerkracht

“Sandra heeft me geleerd wat ‘goed voor mezelf zorgen’ eigenlijk is (veel meer dan dat ik dacht) en ze heeft me de tools gegeven om ook echt beter voor mezelf te zorgen. Ik had dit ontzettend hard nodig en ik ben Sandra erg dankbaar. Ik voel me weer rustiger, sterk en energiek.”

Testimonial

Vanessa de R, Secretaresse en projectondersteuner bij een stichting

vanessaderidderOver Grenzen in Balans:
Sandra heeft me vooral geholpen om in mijn eigen kunnen te geloven. Daarnaast gaf ze me concrete voorbeelden over hoe ik dingen kan zeggen. Ze heeft me geholpen om mijn oplossingen te vinden.
Ik heb heel veel gehad aan de grensoefening. Deze gaf mij veel inzicht en ik kon dit meteen toepassen in mijn dagelijkse leven.
Sandra heeft me geleerd hoe ik mijn grens kan aangeven en hoe ik voor mezelf kan opkomen. Dat pas ik met veel plezier toe.
Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen. Ik sta echt veel steviger in mijn schoenen en ik merk dat mijn omgeving daardoor meer respect voor me heeft.

Testimonial

Francis, hoofd P&O

De workshop ‘In drie stappen van chaos naar rust’ geeft vele praktische tip en eyeopeners, die mij helpen bij het relativeren van de drukte in mijn hoofd. Daarnaast heeft de workshop mij weer beter inzicht gegeven in mijn overvolle agenda…ik heb het gevoel dat ik structureel twee dagen per week tekort kom! Toch plan er ik bewust dagelijks een afspraak bij…puur en alleen voor mezelf…20 minuten RUST en ik voel ineens meer ruimte.

Testimonial

Jolanda van Leent

Ik vond het altijd moeilijk om “nee” te zeggen. Ik heb daar heel veel problemen mee gehad, ik wilde niemand kwetsen en teleurstellen en bovenal voelde ik me altijd schuldig als ik “nee” zei. jolandavanleent

Sandra attendeerde mij enige tijd geleden erop dat ze mij daarbij kon helpen en dat heb ik met beide handen aangepakt. Sandra heeft slechts in enkele sessies mijn gevoel tegenover “nee” zeggen veranderd en heeft mij assertiever leren denken. Ik heb geleerd dat dit helemaal niet egoïstisch is, dat dacht ik altijd, het is voor je zelf zorgen “nee zeggen tegen een ander is ja zeggen tegen jezelf”. Assertiever worden heeft veel gevolgen voor mij gehad. Ik heb meer rust gekregen in mijn gevoel en ook tussen mijn werk en privé, kortom ik heb door Sandra meer balans gevonden in mijn leventje.

Casus

Carla is ZZP-er. Ze is heel bewust twee jaar geleden met haar eigen bedrijf begonnen vanuit de veronderstelling dat ze dan veel meer tijd zou kunnen besteden aan haar gezin. In het begin vond ze het ideaal. Ze werkte thuis, was er voor de kinderen als ze uit school kwamen, deed het huishouden tussen de bedrijven door. Nu twee jaar later merkt ze dat haar hele balans zoek is. Ze is non-stop aan het switchen tussen werk, huishoudelijke taken en de zorg voor haar kinderen. Ze heeft nooit het gevoel dat ze iets afrondt. Ze is de “uit knop” kwijt. Werk en privé lopen volledig door elkaar heen. Ze heeft het gevoel alles maar half te doen. Dit frustreert haar enorm.
Ze is met haar hoofd bij het werk als ze de kinderen uit school haalt. Wanneer ze aan het werk is, dan schieten er iedere keer huishoudelijke zaken door haar hoofd. Carla is moe. Ze merkt dat ze geen keuzes kan maken, ze vindt alles even belangrijk. Ze had gedacht dat dit erbij hoorde in het begin, dat het vanzelf wel rustiger zou worden, maar het verandert niet. Het wordt alleen maar erger.

balansquote

Ik heb Carla ontmoet tijdens een netwerkbijeenkomst en na een leuk gesprek heeft ze een afspraak gemaakt voor een balans check. Nadat ze inzicht had in haar persoonlijke situatie, gaf Carla aan dat ze wel wat coaching kon gebruiken om ook blijvend meer balans in haar leven te krijgen. Ze is toen doorgegaan met mijn “blijvend in balans plan”.

Tijdens dit coachingstraject heeft Carla onder andere geleerd om haar dagen anders in te plannen, ze neemt meer tijd voor zichzelf. Ze heeft besloten om een kantoor buitenshuis te zoeken. Omdat het haar moeite kostte om werk en privé enigszins gescheiden te houden. Ze is energieker geworden, heeft weer veel plezier in haar eigen bedrijf.  Ze ervaart meer focus en weet dat ze voldoende ontspanning moet nemen om zich goed te blijven voelen. Ze ervaart weer controle over haar werkweken. En ze is het gevoel overspoeld te worden door alles helemaal kwijt.

( Vanwege de privacy is de naam Carla fictief)