stenen-balans

Weer in balans na een burn-out

Wanneer je langdurig stress ervaart, vaak op meerdere vlakken van je leven, krijg je op een gegeven moment lichamelijk spanningsklachten. Deze bouwen zich langzaam op. Vaak heb je al een tijdje last van pijntjes, slaap je minder, kun je je moeilijker concentreren etc.

Dan vaak ineens komt het moment dat het echt niet meer gaat. Je kunt alleen nog maar huilen, of je krijgt een paniekaanval of er is een andere manier waarop je lichaam : “de stekker eruit trekt”

Je hebt al die tijd niet kunnen/willen luisteren naar alle eerdere alarmbellen. Je hebt daardoor al je reserves opgebruikt en dan is het over.

Je hebt inmiddels een diagnose van de huisarts of bedrijfsarts: zwaar overspannen of burn-out.

Na een tijdje lukt het je om de dingen meer los te laten. Je hebt rust genomen. Je voelt je weer wat beter en nu wil je jouw werk weer gaan oppakken.

Ingewikkeld proces

Dit is vaak opnieuw een hele spannende tijd voor je. Het is een ingewikkeld proces om weer op te bouwen, om bijvoorbeeld je lichaamssignalen te duiden. Je voelt vaak weer snel stress, er komt veel op je af. Je merkt dat je sneller in paniek dreigt te raken, je kunt het niet zo goed overzien. Mogelijk kamp je nog met vermoeidheidsklachten en concentratiestoornissen. Wanneer voel je nu echt een grens en moet je luisteren? Wanneer is het ok om wat meer van jezelf te vragen ondanks de stresssignalen die je lichaam geeft? Kortom verwarrend.

Valkuilen

Dan zijn er nog de valkuilen bij het opbouwen van je werkzaamheden. Je voelt ze vaak meteen zodra je weer begint met werken. Alleen hoe blijf je hier uit? Hoe zorg je ervoor dat je je gedrag gaat veranderen? Hoe ga je om met stressoren?

Het opbouwen na een burn-out is een proces waar ik je graag bij wil helpen.

Ik heb vele vrouwen voor jou geholpen om op een goede manier weer aan de slag te gaan.

Om weer balans en controle te ervaren tijdens het opbouwproces.

Ik help je om jouw lichaamssignalen te duiden. We gaan concreet aan de slag met de stressoren die je op dit moment ervaart. Ik help je om jouw valkuilen helder te krijgen en je leert hoe je hieruit kunt blijven.

Wanneer je je weer veel sterker voelt gaan we samen onderzoeken welke alarmsignalen je hebt gekregen van je lichaam. We maken een plan van aanpak voor de toekomst. Je leert bij welke signalen je echt moet luisteren en wat jij specifiek nodig hebt /kunt doen, mocht je je weer in een langdurige stresssituatie bevinden.

Maatwerk

Omdat dit maatwerk is vind ik het lastig om aan te geven hoe lang dit traject duurt. Na een intake kan ik je een redelijke inschatting geven hoeveel sessies we in jouw situatie mogelijk nodig hebben.

Deze trajecten duren gemiddeld tussen de 10 en 15 uur afhankelijk van de problemen die je nu nog ervaart. Een uur begeleiding kost € 95 ,-. Dit is inclusief voorbereidingstijd en verslaglegging.

Let op: werkgevers trekken steeds meer budget uit voor het welzijn van hun medewerkers. Je zou dus ook op je werk kunnen informeren of je dit traject via je werk vergoed kunt krijgen. Ik werk voor zowel grote (overheids-) organisaties als kleinere bedrijven.

Bel me ( 06-52143595) of mail me voor een intake.