Sandra Ketterings de balanscoach voor vrouwen

Psychosociale begeleiding aan vrouwen

Ik ben Sandra Ketterings. Ik begeleid vrouwen met een baan of eigen bedrijf die worstelen met het vinden van een goede balans tussen werk en privé. Ik help ze op een praktische, doeltreffende manier om meer balans in hun leven te creëren met minder stress, meer rust en meer tijd voor zichzelf.

Perfectionistisch + eigenwijs = Sandra

Ik ben zelf een perfectionist. Ik kan veel, wil veel en trek vaak veel taken naar me toe. Daarnaast ben ik eigenwijs en denk ik vaak te weten wat goed voor me is. Ik ben 16 jaar maatschappelijk werkster geweest in loondienst en in die tijd raakte ik geregeld overwerkt omdat ik elke keer veel te veel hooi op mijn vork nam en kreeg. Op mijn werk, maar ook privé. Waarschijnlijk herken jij dat wel.

Ik had de neiging om op alle vlakken heel hard mijn best te doen en veel van mezelf te eisen. Het is een lange zoektocht geweest om mijn eigen gebruiksaanwijzing te leren kennen, te leren wat balans voor mij is en mijn alarmbellen te herkennen. Ook moest ik ontdekken wanneer ik echt moet gaan luisteren naar mijn lichaam. Toen moest ik gaan ontdekken wat ik nodig heb om weer in balans te komen, te leren omgaan met mijn perfectionisme, enzovoort. Dit alles heeft me jaren gekost.

Als ik in die tijd de juiste hulpverlener had ontmoet, dan had ik dit hele lange proces niet nodig gehad. Vandaar mijn wens om een eigen praktijk te starten met balans als specialisatie! Mijn werkervaring en alles wat ik heb geleerd over balans vinden komen nu samen in mijn praktijk. Ik heb verschillende praktische, goedwerkende trainingen en trajecten ontwikkeld zodat jij er je voordeel mee kunt doen en sneller balans vindt in je leven.

Mijn werkwijze

Door mijn achtergrond als maatschappelijk werkster heb ik vooral een praktische insteek: wat heb jij nu nodig om balans te vinden. Natuurlijk staan we stil bij het ‘hoe’: wat maakt dat je zo uit balans bent? En natuurlijk kunnen we daar dieper op ingaan. Maar mijn kracht zit vooral in praktische oplossingen die snel en doelmatig werken.

We starten met een bewustwordingsproces. Iedereen heeft namelijk zijn eigen persoonlijke balans tussen werk en privé. Wil ik jou goed kunnen adviseren dan moeten we eerst ontdekken wat voor jou balans betekent. Dit doen we met een balans check: een combinatie van tijdschrijven en een aantal oefeningen. Zo krijg je een goed overzicht over de knelpunten in je werkweek, weet je wat je veel energie kost en krijgen we helder wat jou stress oplevert. Vervolgens kan ik heel concreet met jou onderzoeken wat je nodig hebt om de knelpunten aan te pakken en krijg je van mij oplossingen die werken.

Samen vinden we de balans weer

Hier op mijn site lees je wat we samen kunnen doen om jou te helpen balans te vinden en te houden tussen privé en werk. Als je eenmaal helder hebt wat jouw gebruiksaanwijzing is, wat jouw alarmbellen zijn én je weet wat je nodig hebt om bij te sturen, dan hoef je niet meer uit balans te raken en raak je niet meer overwerkt.

Balans is overigens niet iets statisch. Wanneer je alles op een rijtje hebt, komt er wel weer een life event langs waarover je totaal geen controle hebt. Je kunt dan wel bijsturen, zodat jij goed voor jezelf blijft zorgen en in balans kunt blijven. Dat is absolute winst. Sinds ik zelf weet wat mij te doen staat als ik uit balans raak, ben ik nooit meer overwerkt geraakt. Dat kun jij ook leren!

Kennismaking

Wil je zelf ervaren wat ik voor jou kan betekenen? Neem contact met mij op voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek  per mail of telefonisch op 06-52143595 of 070 4157123