Balans-begeleiding aan vrouwen:

Van beroep ben ik maatschappelijk werkster en werk zo’n 21 jaar in de hulpverlening. Ik wil je nu graag uitleggen hoe ik werk: mijn insteek is vooral praktisch. We staan natuurlijk wel stil bij het ‘hoe’: ‘Wat maakt dat je zo uit balans bent ?’ Wanneer je daar behoeft aan hebt, kunnen we hier ook wat langer op doorgaan. Mijn kracht is echter dat ik vooral met praktische oplossingen kom. We gaan dus vooral aan de slag met het ontdekken van jouw persoonlijke balans, want daar start het bewustwordingsproces. Iedereen heeft namelijk zijn eigen persoonlijke balans tussen werk en privé. Wil ik jou goed kunnen adviseren dan moeten we eerst ontdekken wat voor jou balans betekent. Dit doe ik door middel van een balanscheck: een combinatie van tijdschrijven en een aantal oefeningen waardoor je op een snelle en praktische manier jouw persoonlijke balans ontdekt. Wanneer we deze balanscheck hebben gedaan, heb je een goed overzicht over de knelpunten in jouw werkweek, weet je wat je veel energie kost en hebben we helder wat jou stress oplevert. Dit wordt dan vervolgens ons startpunt en van daaruit ga ik heel concreet met jou onderzoeken wat je nodig hebt om de knelpunten op te lossen. Verder gaan we onderzoeken hoe jouw persoonlijke alarmbellen werken en krijg je van mij vele oplossingen aangereikt.

Gemiddeld bestaat een traject bij mij tussen de 4 en 6 sessies. Na balans-begeleiding heb je helderheid over jouw persoonlijke gebruiksaanwijzing en weet je wat jij nodig hebt wanneer je merkt dat je uit balans raakt. Mijn ervaring is wanneer je eenmaal jouw alarmbellen helder hebt en weet wat je vervolgens kunt doen, je iedere keer weer op tijd kunt bijsturen. Balans is niet statisch, het is voortdurend bijstellen en goed voor jezelf blijven zorgen en oplettend zijn op jouw alarmbellen.