Haal het maximale uit jouw me-time

“Haal het maximale uit jouw me-time”

Bovenstaande kreet zag ik laatst voorbij  komen bij een reclame voor een nieuwe chocoladesnack. Ik moest hier hartelijk om lachen. Zo is de me-time ook binnen de commercie ontdekt 😉

Terecht, want me-time is ontzettend belangrijk. Zo vraag ik dit eigenlijk standaard aan de vrouwen die ik begeleid: “neem je regelmatig tijd voor jezelf?”

Als je die vraag nu eens voor jezelf zou beantwoorden?

Zo ja, gefeliciteerd!

Dan zorg je goed voor jezelf. Dat is mijns inziens ook hard nodig want me-time zorgt ervoor dat je stresshormonen dalen in je lichaam en dat zorgt er weer voor dat je alle ballen in de lucht kunt houden zonder overbelast te worden.

Nu is het zo dat bij de meeste vrouwen die ik spreek, de me-time het eerste verdwijnt zodra ze het druk hebben of zijn. Terwijl juist als je een druk leven hebt, en wie heeft dat tegenwoordig niet, is het zo belangrijk dat je regelmatig tijd voor jezelf neemt.

Me-time is voor iedereen verschillend. Het is naar mijn mening in ieder geval tijd nemen voor jezelf om even tot rust te komen en/of activiteiten te doen om op te laden. Voor mij is dat onder andere mijn dagelijkse wandelingetje naar het park. Mijn dagelijkse yoga-oefeningen, meditatie en mezelf verliezen in een boek.

Ik heb weer een vraag aan je:

Stel dat er vanaf vandaag structureel 2 uur meer in een dag zitten, wat zou je met deze 2 uur meer doen?
Denk er  niet te lang over na, wat komt er spontaan in je op?

……………………………………….

Het antwoord op deze vraag zet je op het spoor van activiteiten waar jij energie van krijgt en die je waarschijnlijk nog maar zelden of te weinig doet.

Je bent je nu dus waarschijnlijk meer bewust geworden dat je weinig me-time neemt, je weet wat je zou kunnen doen in die me-time. De volgende stap is dan die me-time te claimen.

Pak je agenda er eens bij en plan voor de komende weken me-time in. Probeer naast alle afspraken die je hebt staan ook  een structurele afspraak te maken met jezelf.

Om vervolgens het maximale uit je me-time te halen raad ik je aan om ook offline te gaan.

Gun jezelf de kans om je te verliezen in een activiteit die je helemaal weer oplaadt, zonder constant gestoord te worden. Dus zet die telefoon uit, zet alle apparaten uit die jou uit je me-time modus halen en geniet van de tijd die jij bewust neemt voor jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *