Weg met die pré-vakantiestress ;-)

Over drie weken beginnen de schoolvakanties weer in onze regio. Ben jij iemand die elke keer weer pré-vakantiestress ervaart voordat je op vakantie gaat? Dan heb ik hier  vijf tips voor je om dit jaar eens wat relaxter op vakantie te gaan!

Tip 1: Omschakelen

Neem minimaal twee à drie dagen de tijd om eerst om te schakelen voordat je aan je reis begint.

Ben jij iemand die meteen de eerste dag van de vakantie wil vertrekken naar jouw vakantiebestemming? Doe het dit jaar eens anders. Probeer eens een aantal dagen te nemen om eerst uit de werkmodus te komen. Om je stresslevels al wat te laten zakken voordat je gaat reizen. Om rustig in te pakken en dan vanuit wat meer rust, te gaan vertrekken. In plaats van nog met alle stress in je lijf, dodelijk vermoeid op je vakantiebestemming bij te moeten komen de eerste dagen.

Tip 2: vakantie-checklijst

Zorg dat je al van tevoren begint met pakken. Maak een goede vakantie-checklijst en leg op een aparte plek al vanaf een week van tevoren alles bij elkaar. Elke keer als je tijd hebt pakt je weer iets en leg je dat apart voor je vakantie.

Heb je nog geen vakantiechecklijst. Maak er dan nu een via https://www.meenemen.nl/

Tip 3: Wees makkelijker.

Ben jij ook zo’n vrouw die het hele huis aan kant wil hebben voordat ze op vakantie gaat? Betekent dat ook de hele dag poetsen voordat je eindelijk weg kunt?

Probeer dit jaar eens wat makkelijker te worden. Dit is geen tijd voor een grondige schoonmaakbeurt. Probeer alles wat in het zicht is op te ruimen. Doe dit elke avond even 10 minuten vanaf een week voor je vertrekdatum. Maak  1 dag van tevoren vervolgens minimaal schoon, zodat het er allemaal netjes uitziet. Zo kom je na de vakantie ook terug in een opgeruimd huis;-)

Tip 4: Ga lummelen

Zorg dat je voor je vakantie ook momenten hebt, waarbij je even helemaal niets doet. Lukt dat niet voor je vakantie, probeer er dan tijdens je vakantie een goede nieuwe gewoonte van te maken 😉

Lummelen is even helemaal niets doen. Geen afleiding zoeken. Boek weg, iPad aan kant, gewoon voor je uit staren en bewust worden van je omgeving. Mochten er weer allerlei klussen/gedachten omhoogkomen in je hoofd, glimlach dan om je gedachten en spring niet meteen op. Blijf lekker zitten..

Tip 5: rustig opstarten

Wanneer je terugkomt van vakantie, gebruik dan ook een à twee dagen om weer te landen. Ga niet meteen na een lange reis als een gek alles opruimen en wassen…..

Mocht het deze vakantie niet meer lukken, dan hoop ik dat jouw volgende vakantie met minder pré-vakantiestress begint.

Geniet van je vakantie……………….. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *