Hoe stap je uit de ratrace van je dagelijkse bestaan? ( 2)

`

Hoe krijg je wat meer rust in jezelf?

Ik was laatst met een vriendin wat aan het drinken en zij vertelde mij dat ze helemaal niemand in haar omgeving kende, die zo bewust bezig was met balans en zo haar leven daarop inrichtte. Dat was een heel mooi compliment.  Tegelijkertijd vond ik het wel grappig omdat ik ook vele momenten heb dat ik helemaal gestrest ben, mezelf allesbehalve in balans voel, ik op de automatische piloot sta en echt niet in het hier en nu ben…..

Balans ervaren is voor mij elke keer weer bewust worden van mezelf, bewust worden van wat ik aan het doen ben, wat ik denk en hoe ik me vanbinnen voel. Elke dag opnieuw weer even uit die ratrace stappen.

Graag deel ik weer wat tips met jou om dit voor elkaar te krijgen:

Hoe stap je uit de ratrace van je dagelijkse bestaan? (2)

Tip 1

Wordt je bewust van jouw ademhaling. Ademhaling is hét instrument om je van jezelf bewust te worden en om even een “adempauze” te nemen.

Leg je hand op jouw buik en probeer met elke nieuwe inademing je adem dieper richting buik te sturen. Wanneer je dan inademt bolt je buik op, wanneer je uitademt dan kun je je buik wat naar binnen drukken. Doe dit een minuutje.

Dit kun je de hele dag door doen. Tijdens het autorijden, achter de pc, in de rij, tijdens het koken etc.

Tip 2

Doe het kalmer aan. Vertraag je tempo een beetje. Probeer de volgende oefening eens. Ga staan en beweeg je in slow motion door de kamer. Je zult merken dat jouw bewustzijn toeneemt. Je ziet, hoort, ervaart alles veel duidelijker. Verder zul je merken dat ook je gevoel van tijd uitgerekt wordt. Die paar minuten dat je deze oefening doet lijken veel langer. Ga eens na wat er zou gebeuren als je structureel wat kalmer door het leven zou bewegen?

Tip 3

Daag jezelf uit…. Plan een tv-loze, computer-loze, I-pad-loze, telefoon-loze avond in. Ga zitten en doe helemaal niets. Wordt je bewust van hoe je je voelt. Adem rustig in en uit. Doe dit minimaal 5 minuten. Stel jezelf daarna de volgende vraag: waar heb ik nu behoefte aan….

Kijk of je dat dan ook kunt gaan doen.

Ik wens je weer heel veel plezier toe met het uitproberen van deze tips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *